We're serious about tips

Deziweb Webhosting

Satreparatie.nl

Windows soepeler starten en afsluiten

WindowsGebruikers moeten ongestoord, veilig en zeker kunnen werken. Daarom wordt Windows XP standaard uitgeleverd met een veilige basisinstelling. De gebruiker staat het daarna uiteraard vrij om deze basisinstellingen naar eigen inzichten te veranderen.

 Juist deze mogelijkheid is ook de grote kracht van het besturingssysteem. Veel gebruikers willen hun systeem 'opvoeren' en zullen daarom afremmende factoren uitschakelen, zoals bijvoorbeeld de Actieve Desktop: hoe fraai de mogelijkheden die deze optie biedt ook zijn, ze kosten performance.

 Het is aan de individuele gebruiker om te bepalen of het gebruik van de utility opweegt tegen het verlies aan performance. Nu zal het uitschakelen van een enkele optie bij het opstarten van de pc niet veel snelheidswinst brengen, althans geen merkbare. Alleen het bewust uitschakelen van meerdere diensten en Windows services zal uiteindelijk merkbare snelheidswinst opleveren.

 • Aanmelden van de gebruiker versnellen.
 • Dialoogvenster Opstarten.
 • XP Services.
 • Meerdere gebruikers of bent u alleen?
 • Geluid uit.
 • Klassiek is sneller.
 • Netwerkverbinding uitstellen.
 • Minder controle .
 • Windows XP sneller afsluiten.

Aanmelden van de gebruiker versnellen

Wanneer Windows opstart is het besturingssysteem druk bezig verschillende taken uit te voeren. Om dit proces te versnellen kunt u een aantal zaken die normaal gesproken in de opstartprocedure worden uitgevoerd 'uitsluiten'. Taken die zijn uitgesloten hoeft Windows niet meer uit te voeren en dat maakt de opstartprocedure sneller.

De allereerste stap om het opstarten sneller te laten verlopen is het uitschakelen van het Windows logo. Dit scherm wordt in dat geval niet geïnitialiseerd en dus ook niet getoond. Het scherm blijft daardoor tijdens de opstart zwart. Wilt u deze instelling gebruiken voer dan de volgende stappen uit:

 1. Klik op de knop Start >> Uitvoeren.
 2. Typ in het uitvoervak de opdracht msconfig en druk op Services. Van het nu zichtbare dialoogvenster laten we de tabbladen Systeem.ini en Win.ini buiten beschouwing, want hier is geen winst te behalen.
 3. Open het tabblad boot.ini
 4. U ziet het afgebeelde dialoogvenster. Activeer de optie /NOGUIBOOT (ofwel: No Graphical User Interface tijdens Boot).
 5. Klik op de knop Toepassen.

aanmelden_van_de_gebruiker_versnellen

Hooikoortsverwachting