Youtips Archive

Deziweb WebhostingSatreparatie.nl

Griep of verkoudheid?

Wat is nu precies het verschil tussen verkoudheid en een griepje?

Griep of verkoudheidGriep wordt veroorzaakt door een influenzavirus, dat iedere jaar weer anders kan zijn en soms wereldwijd in korte tijd veel mensen ziek maakt of anders gezegd “Pandemie”. Het influenzavirus infecteert de luchtwegen. De gevolgen van griep kunnen zeer ernstig zijn, ieder jaar overlijden duizenden mensen ten gevolgen van de griep. Veelvoorkomende klachten zijn snel optredende korts (>38 C), spierpijn, hoesten.

 

Lees meer...

Haal uw neus er niet voor op !

Gezondheid -Neus

We hebben het allemaal geleerd: neus snuiten en niet ophalen. En toch: uw neus ophalen is beter dan snuiten. Een testje: knijp beide neusgaten dicht en probeer te snuiten. U merkt dat uw trommelvliezen ‘knappen’ en uw keel opzwelt.

Lees meer...

Hooikoorts voorspelling

Hooikoorts, Histamine, Astma, PollenNiet iedereen krijgt in dezelfde maand last van hooikoorts. Dit komt omdat niet alle planten tegelijkertijd bloeien. Als je weet wanneer de plant waar jij allergisch voor bent bloeit, dan kun je je voorbereiden.

Lees meer...

Walnoten: gezonder dan olijfolie

ImageWalnoten zijn nog beter tegen hart- en vaatziekten dan olijfolie. Al jaren dachten we dat olijfolie de oorzaak is dat mensen in het Middellandse Zeegebied zo gezond zijn. Walnoten blijken echter beter in staat om slagaders flexibel te houden. De noten vergroten de elasticiteit van slagaders dankzij de onverzadigde vetzuren die ze bevatten. Dit blijkt uit een Spaanse studie.

Lees meer...

Hardloopschema voor beginners

Hardlopen, sport, beweging, gezondheidDit is een fijn hardloopschema voor beginners. Je bouwt het in 53 stapjes op, totdat je 10 km loopt aan 1 stuk door.

Ik heb het zelf ook ooit gedownload en ik ben nu zelf net klaar met het schema.

 

Lees meer...

De Neus

De neus
neusMet uw neus in de boter vallen, doen alsof uw neus bloedt, uw neus in andermans zaken steken… De neus is een inspiratiebron voor veel spreekwoorden en gezegden. Maar bovenal speelt ons reukorgaan een belangrijke rol in onze ademhaling.

 

Lees meer...

Keuze tabel vetten en olie

Keuzetabel vetten en olie
Gezond afvallenBij de indeling van de keuzetabel is uitgegaan van de hoeveelheid verzadigd vet die de producten bevatten. De voorkeur gaat uit naar producten met weinig verzadigd vet. Producten die zachter of vloeibaar zijn, bevatten over het algemeen minder verzadigd vet. Daarom hebben de vetarme smeersels, evenals de zachte margarines, de vloeibare bereidingsvetten en alle soorten olie de voorkeur boven harde (bak) margarines en roomboter.

Lees meer...

Gezond afvallen

gezond afvallen, Dieet, afslankenTegenwoordig is een glas melk zoveel meer dan alleen melk. Er staat op het pak 'rijk aan calcium', 'eetlustremmend' of 'nog gezonder'. En zo zijn er heel veel voedingsmiddelen waarvan de fabrikanten beweren dat ze meer dan goed zijn voor de gezondheid. Is dat echt zo? En wie bepaalt dat dan? Er moet duidelijkheid komen, vinden de Europese Unie en de consument.

 

Lees meer...

Test uw BMI

BMI, gezondheidDe Body Mass Index
De Body Mass Index (BMI), ook wel Quetelet Index genoemd, is een index voor het gewicht in verhouding tot lichaamslengte.

Lees meer...

Een paar leuke tips

Gezond afvallen, Dieet, afvallenWe weten allemaal hoe moeilijk het soms wel niet is om te dieeten, je krijgt vaak crisis buien of je ziet het allemaal niet meer zitten.
Hieronder een paar zinvolle tips.

Lees meer...

U bevindt zich hier: Home Gezondheid