Youtips Archive

Deziweb WebhostingSatreparatie.nl

Keuze tabel vetten en olie

Keuzetabel vetten en olie
Gezond afvallenBij de indeling van de keuzetabel is uitgegaan van de hoeveelheid verzadigd vet die de producten bevatten. De voorkeur gaat uit naar producten met weinig verzadigd vet. Producten die zachter of vloeibaar zijn, bevatten over het algemeen minder verzadigd vet. Daarom hebben de vetarme smeersels, evenals de zachte margarines, de vloeibare bereidingsvetten en alle soorten olie de voorkeur boven harde (bak) margarines en roomboter.

Lees meer...

Test uw BMI

BMI, gezondheidDe Body Mass Index
De Body Mass Index (BMI), ook wel Quetelet Index genoemd, is een index voor het gewicht in verhouding tot lichaamslengte.

Lees meer...

Gezond afvallen

gezond afvallen, Dieet, afslankenTegenwoordig is een glas melk zoveel meer dan alleen melk. Er staat op het pak 'rijk aan calcium', 'eetlustremmend' of 'nog gezonder'. En zo zijn er heel veel voedingsmiddelen waarvan de fabrikanten beweren dat ze meer dan goed zijn voor de gezondheid. Is dat echt zo? En wie bepaalt dat dan? Er moet duidelijkheid komen, vinden de Europese Unie en de consument.

 

Lees meer...

Een paar leuke tips

Gezond afvallen, Dieet, afvallenWe weten allemaal hoe moeilijk het soms wel niet is om te dieeten, je krijgt vaak crisis buien of je ziet het allemaal niet meer zitten.
Hieronder een paar zinvolle tips.

Lees meer...

Energieverbruik door bewegen

auteur Dr Tempels Francine van www.wellbe.be

Bewegen, stappen teller, dieet, afvallen, sportActief bewegen ter verhoging van het energieverbruik
MEER BEWEGEN HELPT SNELLER VERMAGEREN

Fysieke activiteit is een essentieel onderdeel van het gezond afvallen 
Het verhogen van de dagelijkse fysieke activiteit heeft een aantal gunstige effecten op gewichtsverlies.

Lees meer...

Vet wijzer

Let op verborgen vet!

ImageWe kunnen niet zonder vet, maar tegelijkertijd is te veel verzadigd vet en transvet slecht voor hart- en bloedvaten. Veel van dat vet zit ‘verstopt’ in volvette zuivel, vet vlees, koek, gebak, snacks en zoutjes. De campagne ‘Verborgen vetten’ wil u hiervan bewust maken en alternatieven aangeven.

Lees meer...

Gezonde voeding

ImageWat is gezonde voeding?
In tijden waarin we gewezen worden op onze gezondheid, ons gewicht en verstandige voeding wordt de vraag wat nu gezonde voeding is steeds belangrijker. Het leek of we het vroeger vanzelf allemaal wisten, maar dat het nu een groot geheim is dat ontsluierd moet worden. Wat moet je wel eten? Wat kun je beter laten staan? Word ik hier niet te dik van? Zal ik dat gaan eten voor een platte buik?

Lees meer...

Doe de test: wat voor eter ben je

Dieet, afvallen, afslanken, wat voor eter ben jijDe Amerikaans Hartstichting heeft een manier ontwikkeld om te toetsen wat voor type eter je bent en dat zou gevolgen kunnen hebben voor je manier van afvallen. Hieronder staan een aantal vragen weergegeven.
De vragen zijn verdeeld in verschillende categorieen. De eerste 8 vragen gaan over extern eten, vraag 9-16 over lijngericht eten en vraag 17-23 over emotioneel eten.

Lees meer...

U bevindt zich hier: Home Gezondheid Gezondheid tips Gezond afvallen