Youtips Archive

Deziweb WebhostingSatreparatie.nl

SMD Codes

 SMD componenten zijn er in alle vormen en maten, zo zijn ze er als Diodes, Transistoren , condensatoren en zelfs als crystallen te verkrijgen. De codes die er op staan zijn meestal bij weerstanden wel te begrijpen maar van diodes en transistoren kun je er geen kaas van eten.

De meest voorkomende SMD Codes hebben we daarom voor U in tabellen in volgorde weergegeven. 

Lees meer...

Cursus Electronica (Only English)

Deze zeer uitgebreide cursus Populaire Elektronica richt zich op de praktijk van alledaagse elektronische toepassingen.

 

 

 

Lees meer...

De kunst van solderen

Weller soldeerboutDe kunst van het solderen kan maanden, zo niet jaren duren, om het goed te beheersen. En iedere keer dat je een project doet, zul je je vaardigheden verbeteren. Als je al ervaring hebt met het solderen, zul je geen moeite hebben met het volgen van de projecten die zijn samengesteld in dit e-boek.

Lees meer...

Stereo Coder

ImageWeer een prachtig project van Vincent Bruinink.
Dit keer is het een 8X Sample Stereo Coder. En weer hebben we een totaal pakket voor je klaar staan om te Downloaden.
De zip file bestaat uit een , Layout viewer / Top and Bottom gif / schema / Layout en een  Layout in PDF die je zo kunt uitprinten en gebruiken.

Lees meer...

RDS Encoder

ImageDe mini RDS encoder is waarschijnlijk een van de kleinste RDS encoders die op dit moment te vinden is..
Met deze mini RDS encoder kunt U texten versturen via een FM zender en deze zichtbaar maken op een radio
die RDS data weer kan geven...

Lees meer...

De kleurcode van weerstanden

De kleurcode van weerstanden

De weerstanden gebruiken of een reeks geschilderde banden of geschreven etiketten om weerstandswaarden te specificeren. Andere dingen die op het etiket kunnen zijn omvatten tolerantie (de percentageonzekerheid tussen de geëtiketteerde weerstand en de daadwerkelijke weerstand), een (niet gemeenschappelijke) classificatie van de temperatuurcoëfficiënt, en een classificatie van het betrouwbaarheidsniveau (betrouwbaarheid dat de weerstand zijn tolerantie over een 1000 uurcyclus zal handhaven). U kunt hier vinden sommige vandaag gebruikte markeringen:

Lees meer...

Variabele weerstanden

potmeterEen potentiometer (ook wel potmeter genoemd) is een variabele weerstand, waarvan de weerstand wordt bepaald door de stand van een mechanisch beweegbare component. Men onderscheidt tussen de schuifpotentiometer, waarvan de weerstandswaarde varieert als men een onderdeel ervan verschuift, en de 'gewone' draaipotentiometer, waarbij dit gebeurt door aan een onderdeel ervan te draaien. In deze vorm verplaatst een contactpunt, de slede, zich over een vaste weerstand. Beide einden van de weerstand evenals de slede hebben een elektrisch contact.

Lees meer...

Soorten weerstanden

Soorten weerstanden

Constructie
Een weerstand ontleent zijn eigenschap aan een weerstandsmateriaal, waarvoor koolstof en metaallegeringen gebruikt worden. De meeste weerstanden zijn op koolstof gebaseerd. Een massaweerstand bestaat volledig uit koolstof. Andere typen zijn uitgevoerd met een koolstoflaagje, al dan niet gespiraliseerd. Weerstanden met weerstandsdraad van een geschikte metaallegering worden gewikkeld om een kern, ten einde voldoende lengte van de draad in een klein volume te kunnen verwerken. Gewikkelde weerstanden hebben het nadeel dat bij hogere frequenties de zelfinductie van de wikkeling niet te verwaarlozen is. Naast precisieweerstanden van weerstandsdraad zijn er ook met een metaalfilm.

Lees meer...

U bevindt zich hier: Home Multimedia Tracy and Matt Elektronika