Youtips Archive

Deziweb WebhostingSatreparatie.nl

Feuerzangenbowl

FeuerzangenbowlFeuerzangenbowl is niet alleen een nieuwjaarsdrankje maar je mag het de hele winter drinken, zolang het maar goed koud is, want je krijgt het er lekker warm van.

2 flessen rode (tafel)wijn
de schil van 1 sinaasappel
4-8 kruidnagels
1 pijpje kaneel
het sap van 1 citroen
1 'Zuckerhut' van 250 gr (dit is een kegelvormig geperste grote suikerklont)
1/2 fles rum (35-50%)

Lees meer...

Weisse Rassl

Weisse Rössl(1 glas)

Schenk 1 eetlepel limonadesiroop (frambozen, grenadine) in een groot bol glas. Voeg 3-4 ijsblokjes toe, draai die even in het glas rond en vul aan met licht bier.

Berliner bollen

Berliner bollen(± 24 stuks)

40 gr verbrokkelde gist
1 1/4 dl lauwe melk
80 gr suiker
500 gr bloem
een mespunt zout
2 theelepels geraspte citroenschil
1 ei + 2 eidooiers
80 gr zachte boter
200 gr dikke jam
frituurolie
poedersuiker

Lees meer...

Warme anijs-chocolademelk

Warme anijs-chocolademelk(4 bekers)

Roer 4 volle theelepels cacao met 1 dl melk los.
Voeg 7 dl melk toe en breng die onder goed roeren aan de kook.
Los 8 anijsblokjes (De Ruijter) in de warme chocolademelk op.
Verdeel de anijs-chocolademelk over 4 bekers en garneer eventueel met een
toef slagroom.

Anijsmelk

Anijsmelk1 liter melk
45 gr suiker
25 gr anijszaad
10 gr maïzena
suiker

Lees meer...

Warme bisschopswijn

Warme bisschopswijn(6 glazen)

Verwarm 10 kruidnagels, de schil van 1/2 citroen, 1 stukje pijpkaneel, 3
dl rode wijn en 3 dl bessenwijn op laag vuur tot ± 70°C.
Dek de pan af en laat de wijn 1-2 uur zachtjes trekken.
Los 45 gr suiker in de wijn op en schenk de warme wijn in de glazen.

Sinterklaasmuffins

Sinterklaasmuffins(± 10 stuks)

125 gr volkorenmeel
125 gr bloem
1 mespunt zout
50 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
1 1/2 dl melk
4 eetlepels gesmolten boter
50 gr pure Knispers (broodversierder)
20 papieren cakevormpjes

Lees meer...

Amandel-appelbroodjes

Amandel-appelbroodjes(6 stuks)

6 ontdooide plakjes diepvriesroomboterbladerdeeg
150 gr amandelspijs
1 grote gesnipperde handappel
50 gr rozijnen
1 eidooier
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel amandellikeur
1 losgeklopt ei
4 eetlepels amandelschaafsel
2 eetlepels suiker
gemalen kaneel

Lees meer...

Chocoladelettercakes

ChocoladelettercakesKoop bij de gespecialiseerde bakwinkels papieren lettervormen of huur metalen lettervormen.

Voor 1 lettervorm:
150 gr boter
4 eieren
1 pak 'Mix voor Sacher Torte' (Oetker)
abrikozenjam
1 zakje chocoladeglazuur
poedersuiker

Lees meer...

Noten-kruidencake met appelvulling

Noten-kruidencake met appelvulling 150 gr boter
200 gr suiker
3 eieren
100 gr zelfrijzend bakmeel
2 theelepels speculaaskruiden
1 snuf zout
100 gr gemalen amandelen
3-4 eetlepels melk
3 appels
1/4 liter appelsap
1 bekertje slagroom
1 eetlepel kaneel
1 zakje klopvast
1 zakje taartgeleipoeder

Lees meer...

U bevindt zich hier: Home Recepten