Youtips Archive

Deziweb WebhostingSatreparatie.nl

Astra 1 en 3 met DUO LNB

Astra 1 en 3 met monoblock De regionale omroepen, die vanaf november op Astra-1 (19.2 Oost) te zien zijn, verhuizen per 1.9.2007 naar de Astra-3 op 23.5 Oost, zal de schotelbezitter zijn installatie moeten aanpassen om beide posities te kunnen ontvangen. Om beide posities met een vast uitgerichte schotel te kunnen ontvangen, volstaat het uitwisselen van de LNB voor een monblock. Kies echter wel voor het juiste model!

Lees meer...

Kleuren code UTP kabel

UTP kabelConnectoren plaatsen
Op beide eindes van de kabel moet natuurlijk een connector komen om de kabel met je netwerkkaart of hub/switch/... te kunnen verbinden. Zo'n kabel wordt een "user-cord" (gebruikerssnoer) genoemd.

Lees meer...

Geschakelde voeding

Geschakelde voeding, Geschakelde voeding ReparatieDe moderne satellietontvangers hebben bijna allemaal een geschakelde voeding waarbij de netspanning gelijkgericht wordt en afgevlakt wordt met een dikke elco van 47-470µF.Dit wil dus zeggen dat er al snel 20-25J aan energie geladen zit in deze condensator. En dat bij een spanning van 325V DC. Dus een toevallige aanraking geeft serieuze klappen. Brandwonden kan je krijgen maar in het slechtste geval is alles dodelijk. Toch laten we even het volgende veronderstellen. Er loopt geen stroom via je lichaam naar voeten de grond in. Dus je kunt voor zekerheid elco ontladen met een draadweerstand van 100 ohm/5W.

Lees meer...

Satellietontvangst in het Algemeen

Satellietontvangst in het AlgemeenOntvanger - Algemeen
Via de antenne coax bereikt het door de LNBF omgezette frequentiebereik van een polarisatie de satellietontvanger. Hiermee maakt de gebruiker een keus uit welk programma er uiteindelijk op het scherm komt. Hierin verschilt de satellietontvanger niet wezenlijk van bijvoorbeeld een losse tuner voor de FM-radio. De satellietontvanger kan slechts een programma tegelijk ontvangen! Wie dus het ene station wil bekijken en tegelijkertijd een ander kanaal wil opnemen op de videorecorder, zal een tweede satellietontvanger moet aanschaffen of satelliet ontvanger met twin tuner.

Lees meer...

Nieuw leven voor Echostar AD-3000

Echostar AD-3000We blazen een nieuw leven in Echostar AD-3000 satellietontvanger.  Youtips reparatie tips bieden verschillende 'gratis' idee die helpen om u satellietontvanger goedkoop te repareren.  Voor dat u begint met reparatie moet u wel goed kunnen solderen,

WAARSCHUWING: Let op op sommige onderdelen op de netvoeding staat onder hoogspanning, ook als het apparaat uitstaat. Laat de satellietontvanger daarom eerst 8 uur uitstaan, met de stekker uit het stopcontact of ontlaad grote elco’s (200-400V) met draadweerstand 5W 100 ohm.

Lees meer...

Triax 64 cm Satelliet Schotel

Triax 64 cm Satelliet Schotel Deze Triax schotelantenne zie je overal in Nederland hangen. Het is misschien wel de meest populaire schotelantenne van Nederland. Een schotelantenne die vooral geschikt is voor ontvangst van de Astra satelliet, de satelliet waar alle Nederlandse en Vlaamse zenders op zitten. Opvallend aan de schotelantenne is zijn ongelofelijk eenvoudig constructie. De arm waar de LMB in zit, is bij voorbeeld scharnierend aan de schotel bevestigd. Door deze klapramp is de schotel al voor een groot gedeelte voor gemonteerd. Naast een stuk gebruiksgemak wordt ook het verpakken een stuk eenvoudiger. De schotelantenne zit dan ook goed beschermd in een kartonnen doos met alle onderdelen netjes in een eigen compartiment.

Lees meer...

Beste beeld en geluid uit uw satellietontvanger

AansluitingenDe juiste aansluiting zorgt voor het beste beeld en geluid uit uw satellietontvanger. Als u de achterkant van een satellietontvanger goed bekijkt komt u enkele futuristisch ogende “stekkertjes” tegen. Wij hebben de belangrijkste aansluitingen voor u op een rijtje gezet en zullen u per aansluiting uitleggen wat de voor – en nadelen zijn.

 

Lees meer...

Is uw digitale satellietontvanger kapot?

Goedkope reparatie satelliet ontvangersZul je net zien....... Heb je die dure feestdagen achter de rug, gaat je satelliet ontvanger kapot. Wat nu ? ........ nieuwe kopen is meestal niet goedkoop, maar ja je wilt toch je favoriete programma's blijven kijken. Satreparatie.nl service bied hier uitkomst !!!!

 

Lees meer...

Satelliet schotel ontvangst voor op de Camping

Satelliet schotel ontvangst voor op de CampingSatelliet schotel ontvangst voor op de Camping, in Caravan of Camper. Op veel campings zijn tegenwoordig kabelaansluitingen aanwezig zodat u uw caravan of camper kunt voorzien van tv- en radio-signalen. Althans: dit gebeurt steeds meer op Nederlandse campings. Wanneer u naar het buitenland gaat, is dit voorbij. Op buitenlandse campings zijn geen kabelaansluitingen, en als ze er wel zijn, zitten er in het pakket geen Nederlandse zenders. Simpelweg omdat de Nederlandse zenders in het buitenland niet doorgegeven mogen worden. Digitenne (of KPN TV) is een mooie oplossing voor ontvangst van de Nederlandse zenders.

Lees meer...

Visiosat Bi-Satellite schotelantenne

Visiosat Bi-Satellite schotelantenneDe Bi-Satellite kan zoals zijn naam al aangeeft, twee satellieten tegelijk ontvangen. In de schotelantenne worden twee LNBF’s gemonteerd, een voor ontvangst van de Astra satelliet en een voor de HotBird satelliet. De schotelantenne is gemaakt van een wel zeer degelijke kunststof. Feitelijk is alles aan deze schotelantenne zeer degelijk. Zo is de bevestigingsbeugel, de Mount, van zwaar zwart gelakt staal gemaakt.

Lees meer...

Nederlandse Satelliet Frequenties

Nederlandse frequentiesOp deze pagina vindt u de benodigde Nederlandse frequenties en andere gegevens die nodig zijn wanneer u handmatig zenders wilt zoeken. Nederlandse TV en radio kanalen die via de Astra 1 satelliet 19 graden oost, Astra 3 satelliet 23,5 graden en Astra 2 satelliet 28,2 oost te ontvangen zijn. Verder diverse frequentie lijsten van populaire satellieten met vooral FTA (gratis te ontvangen).

 

Lees meer...

U bevindt zich hier: Home Satelliet TV