Youtips Archive

Deziweb WebhostingSatreparatie.nl

Satelliet schotel ontvangst voor op de Camping

Satelliet schotel ontvangst voor op de CampingSatelliet schotel ontvangst voor op de Camping, in Caravan of Camper. Op veel campings zijn tegenwoordig kabelaansluitingen aanwezig zodat u uw caravan of camper kunt voorzien van tv- en radio-signalen. Althans: dit gebeurt steeds meer op Nederlandse campings. Wanneer u naar het buitenland gaat, is dit voorbij. Op buitenlandse campings zijn geen kabelaansluitingen, en als ze er wel zijn, zitten er in het pakket geen Nederlandse zenders. Simpelweg omdat de Nederlandse zenders in het buitenland niet doorgegeven mogen worden. Digitenne (of KPN TV) is een mooie oplossing voor ontvangst van de Nederlandse zenders.

Lees meer...

Hoe groot moet de Satelliet schotel nu zijn?

Hoe groot moet de Satelliet schotel nu zijn?Wat wilt u ontvangen?
Een veelgestelde vraag, waar we u graag iets meer over willen vertellen. Allereerste iets meer over waarom we nu een schotel nodig hebben voor satellietontvangst. De satellieten die tv-zenders naar de huiskamer doorstralen, staan op een afstand van een kleine 36.000 kilometer van de aarde verwijderd. Ze draaien mee met de aarde, ter hoogte van de evenaar. U begrijpt, dat is een gigantische afstand. Het signaal dat deze satellieten uitzenden, wordt gedempt voordat het de aarde bereikt.

Lees meer...

B&R 60 cm schotelantenne

B&R satellietschotelDe B&R is een offset schotelantenne. De LNBF hangt dus iets onder het midden van de schotel, zodat de LNB geen schaduw op de schotel werpt en daardoor de ontvangst vermindert. De B&R is voor de meeste mensen een onbekend merk. Toch is dit een schotelantenne van een al oude Nederlandse fabrikant. Door zijn zestig cm doorsnee is deze schotel vooral bedoeld voor de sterkere satellieten zoals de Astra satelliet, met de Nederlandse zenders.

Lees meer...

De basisbegrippen van de schotel

satellietschotel

Televisietorens vormen sinds de komst van de Televisie in de jaren 50 een vertrouwd beeld. Net als de via de FM-band verspreide radioprogramma’s, is het bereik van televisiesignalen niet veel groter dan de zichtbare horizon. Buitenlandse televisieprogramma’s waren om die reden lange tijd voorbehouden aan kijkers in de grensstreken.

Lees meer...

WaveField satellietschotels

wavefield satellietschotel Een WaveField 90cm satellietschotel lijkt in principe op een Gregorian satellietschotel. Het innovatieve ontwerp maakt het mogelijk om maar liefst 16 satellietposities tegelijkertijd te ontvangen met een satellietschotel. Door het speciale ontwerp hebben alle LNB’s (satellietposities) een eigen brandpunt.

Lees meer...

U bevindt zich hier: Home Satelliet TV Satelliet Schotel