Dit originele recept heb ik leren kennen via een van de kookboeken van chickslovefood. Vanaf het moment dat ik deze pannenkoekjes voor het eerst heb gemaakt was ik helemaal verliefd. Wat lekker en makkelijk dat ze zijn, heerlijk! Nu probeer ik de laatste tijd minder tot geen dierlijke producten te eten.

Daarom moest ik natuurlijk een vegan variant uitproberen op dit recept want ik kon me echt niet voorstellen dit overheerlijke ontbijtje voortaan nooit meer mezelf voor te kunnen schotelen. Dus bij deze het recept zonder ei, wel met een ei-vervanger!

Ingrediënten:

75 gram havermout
1 el. lijnzaad
3 el. water
1 perssinaasappel
1 handje verse spinazie
1 banaan
Amandelmelk
Olijfolie

Bereiding:

Doe de havermout in een koekenmachine en maal deze tot meel en leg dit aan de kant. Meng in een klein schaaltje het lijnzaad met het water en laat deze even staan, dit wordt je ei vervanger. Pers de sinaasappel en doe het sap samen met de gewassen spinazie in een blender. Blend dit kort. Voeg vervolgens de banaan, het ‘lijnzaad-ei’ en een scheutje amandelmelk toe en blend opnieuw. Voeg als laatste het havermout meel toe en mix tot een gladde substantie. Verhit een klein beetje olie in een pannetje en bak de pannenkoekjes om en om. Dit recept is goed voor drie pannenkoekjes. Eet smakelijk!