Wilt u meerdere ontvangers aansluiten op dezelfde schotel dan kan dat met behulp van een multiswitch. Met de betere multiswitchen is het mogelijk om zelfs een compleet flatgebouw van satelliet-TV te voorzien. Deze installaties worden ook vaak aangeduid als GSO ( Gemeenschappelijk Satelliet Ontvangst) Hoewel dit erg ingewikkeld lijkt valt het in de praktijk reuze mee. Enkele aansluitschema's hoe een multiswitch aangesloten kan worden.

DiSEqC is een afkorting voor Digital Satellite Equipment Control. Het is een systeem dat bedacht is door Eutelsat, die nogal eens te horen kregen dat hun Hotbird satellieten alleen met een ingewikkelde draaibare installatie te ontvangen zouden zijn door de mensen die naar Astra (hun grootste concurrent) keken.Je kunt met dit systeem vanuit de satellietontvanger zaken buiten bij de LNB sturen.

Het DiSEqC concept is een beschermd handelsmerk van Eutelsat. Voor het meest eenvoudige systemen, bijvoorbeeld met de satelliet Astra en vier gebruikers, kan ok voorzien worden met quatro LNB met vier vaste uitgangen en een multiswitch, of zelfs de quatro switching LNB. De switches zijn ook met zes, twaalf en meer uitgangen beschikbaar, Sommige zelfs met een DVB-T antenne ingang voor het aardse signaal vroeger voor analoog en tegenwoordig voor digitaal signaal.

Universele single LNB

Een universele single LNB is een LNB met één uitgang waarop een satelliet ontvanger aangesloten wordt. Via de aangesloten coaxkabel wordt een universele LNB aangestuurd zodat het gehele frequentiespectrum en beide polarisatie ontvangen kunnen worden. Bij satelliet ontvangst zijn er vier schakelmogelijkheden voor een universele LNB. Lage band, hoge band (wordt geschakeld met 0 – 22KHz) en verticaal en horizontal polarisatie ( wordt geschakeld met 13V – 18Volt).

De juiste aansluiting zorgt voor het beste beeld en geluid uit uw satellietontvanger. Als u de achterkant van een satellietontvanger goed bekijkt komt u enkele futuristisch ogende “stekkertjes” tegen. Wij hebben de belangrijkste aansluitingen voor u op een rijtje gezet en zullen u per aansluiting uitleggen wat de voor – en nadelen zijn.

De helft van Nederland is inmiddels in het bezit van een LCD-tv of een plasmascherm. Voor een optimaal resultaat krijg je het advies een HDMI-kabel te kopen bij jouw nieuwe televisie. Er zijn er een heleboel: in alle soorten, maten en prijzen. Kassa, de Verlenging wil weten of er veel verschillen te vinden zijn tussen een HDMI-kabel van 4,- euro, 48,- euro en 140,- euro?

Connectoren plaatsen
Op beide eindes van de kabel moet natuurlijk een connector komen om de kabel met je netwerkkaart of hub/switch/... te kunnen verbinden. Zo'n kabel wordt een "user-cord" (gebruikerssnoer) genoemd.